Nesli Tükenmekte Olan Bir Hayvan Panda

 Pandalar yalnızca Çin'in Güneybatısı'nda yaşayan ve ne yazık ki nesli tükenmekte olan hayvanlardır.Şu anda yeryüzünde 1600 adet panda bulunmaktadır.

 Pandalar ayılarla yakın akraba olmalarına karşın ayılardan büyük farklılıkları vardır.Örneğin pandalar sadece otla beslenir ve kış uykusuna yatmazlar.

 Pandaların sindirim sistemi bambudaki selilozu çok zor parçaladığından pandalar günde yaklaşık 40 kilo bambu yer.Ve günlerinin 14 saatini yemek yiyerek geçirirler.Sadece uyurken ve kısa yolculuklarda yemek yemeye ara verirler.

 Pandalar bu kadar çok bambu yedikleri için hayatta kalmaları yaşamalanlarıda çok fazla bambu olmasına bağlıdır.Eğer yaşam alanlarına yol,bina gibi insan yapımı engeller yapılırsa ve yaşam alanlarında yeterince bambu olmazsa açlıktan ölebilirler.

Pandaların beyaz yumuşak tüyleri suyun üstlerinden kayması için hafifçe yağlıdır.Bu nedenle pandalar yağmura yakalansa da ıslanmazlar.

 Yetişkin bir panda 85-125 kilo ağırlığındadır.

 Pandalar genelde bir seferde tek yavru doğururlar.Genellikle iki yılda bir doğururlar.

 Yeni doğmuş bir yavru yaklaşık 140 gram ağırlığındadır.Ve bir su bardağına sığabilecek kadar küçüktür.

 Pandalar pembe renkte,gözleri kapalı ve tamamen tüysüz olarak doğarlar.Yaklaşık 1,5  aylık olduklarında gözleri açılır.

 Pandalar doğal yaşam ortamlarında yaklaşık 10-15 yıl,hayvanat bahçelerinde ise yaklaşık 30 yıl yaşarlar

 Biz size nesli tükenmekte olan bir hayvanı tanıtmak istedik.Bizi tercih ettiğiniz için teşekkürler.

 

                                                          tiklasanahadi 

Yorum Yaz
Arkadaşların Burada !
Arkadaşların Burada !